Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka pytań...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem, że możecie to uznać za kolejny offtopowy temat, ale chciałbym o kilka rzeczy spytać.

1. Czy C++ łatwo ogarnąć, ile wymaga czasu (nie chodzi oto, że mi się spieszy, ale chcę wiedzieć)
  2. Od czego zacząć spamboty, jakieś hacki, czy coś?
  3. Jakieś ciekawe poradniki, może wasze rady..
  4. Jakiś prosty kod i wytłumaczenie co on robi, jeśli komuś się chce..

Jeśli to przeczytaliścię i pomogliście mi to bardzo dziękuje i pozdrawiam. :)

Opublikowano

1. Ogarnięcie wymaga odrobinę czasu. Ja uczę się od kilku lat i wciąż nie wiem wszystkiego. Oczywiście jeśli znasz inne języki programowania podobne do C++ pójdzie ci łatwiej.

2. Radziłbym ci zacząć od podstaw. Później, po ogarnięciu podstaw, jeśli już w miarę swobodnie piszesz i interpretujesz programy w c++, warto zainteresować się bibliotekami do gier, aplikacji okienkowych. W c++ raczej można tworzyć hacki, ale wydaje mi się, że jest przeznaczony bardziej do tego typu rzeczy, które wymieniłem wcześniej.

3. Jeśli jeszcze nie wszedłeś, zobacz tu:

http://www.mpcforum.pl/topic/508973-tut-faq-jak-zaczac-przygode-z-programowaniem-c/

Od siebie polecam ten kurs:

cpp0x.pl

4. Najprostszy kod? Masz:

#include <iostream>
int main()
{
     cout<<"To jest kod, ktory wypisuje po prostu tekst do konsoli";
}

Chociaż nie wiem, czy cokolwiek ci pomoże.

Pozdro :D.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Dzięki, właśnie troszkę czytam, zniechęciło mnie to 1000 poradników, no ale chciałbym się nauczyć języka jeszcze w młodym wieku (14), by potem móc napisać coś porządnego, gdy nauczę się czegoś porządnego to na pewno wstawię na to forum, lub sprzedam jakiś kod, jeśli tak to się nazywa. Ale wszystko przedemną, dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano

1. Zależy jaki jesteś. Idiota nigdy nie pojmie.

2. Praktyczne i teoretyczne podstawy, a potem w zależności od ścieżki jaką zechcesz obrać.

3. Pierwszy poradnik napiszę poniżej

1. Otwórz stronę internetową google.pl
2. Wymyśl frazę, która opisze poradnik do języka C++ lub nakieruje na temat, w którym następuje takie pytanie.
3. Wpisz frazę do wyszukiwarki i wciśnij enter.
4. Poszukaj zadowalających wyników.
5. Jeśli nie dałeś rady to daj sobie spokój.

4.

nic nie robi

Opublikowano

1. Ogarnięcie wymaga odrobinę czasu. Ja uczę się od kilku lat i wciąż nie wiem wszystkiego. Oczywiście jeśli znasz inne języki programowania podobne do C++ pójdzie ci łatwiej.

2. Radziłbym ci zacząć od podstaw. Później, po ogarnięciu podstaw, jeśli już w miarę swobodnie piszesz i interpretujesz programy w c++, warto zainteresować się bibliotekami do gier, aplikacji okienkowych. W c++ raczej można tworzyć hacki, ale wydaje mi się, że jest przeznaczony bardziej do tego typu rzeczy, które wymieniłem wcześniej.

3. Jeśli jeszcze nie wszedłeś, zobacz tu:

http://www.mpcforum.pl/topic/508973-tut-faq-jak-zaczac-przygode-z-programowaniem-c/

Od siebie polecam ten kurs:

cpp0x.pl

4. Najprostszy kod? Masz:

#include <iostream>
int main()
{
     cout<<"To jest kod, ktory wypisuje po prostu tekst do konsoli";
}

Chociaż nie wiem, czy cokolwiek ci pomoże.

Pozdro :D.

Akurat w Twoim mini programie wywali błąd z powodu braku std:: przy cout :D.

Pod includem najlepiej dodać:

using namespace std;

Mówię to po to, żeby autor tego wątku wiedział jak można to zniwelować ;).

Anyway, od siebie polecam Symfonię Grębosza. Również Pasja C++ tego samego autora ;).

1334497071-U17330.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...